Tisková zpráva 6/2010

AJŠA - Asociace jazykových škol a agentur ČR oslavila 5 let své existence

AJŠA - Asociace jazykových škol a agentur ČR, největší profesní sdružení jazykových škol, působí již 5 let v České republice. Má 37 členů, většinou regionálních. Poslední rok pod vedením nového prezidia, které zavedlo například Kodex kvality.

Asociace vznikla v květnu 2005. Od té doby se vyprofilovala jako největší profesní sdružení v oblasti jazykové výuky v celé České republice. „Odborná i široká veřejnost nás začíná vnímat jako prestižní sdružení, které je aktivní v otázkách jazykového vzdělávání a určuje současné moderní trendy," konstatuje Petr Pasek, viceprezident AJŠA.

Od června 2009 zahájilo svou činnost nové prezidium AJŠA, které se skládá z prezidentky Karly Bauerové a čtyř viceprezidentů: Stanislava Káry, Petra Paska, Michala Ivasienka a Alice Vondráčkové.

Úspěchy AJŠA za poslední rok:

• - zavedla Kodex kvality, který jednomyslně převzali a zavadle do svých škol všichni členové,
  • - rozšířila členskou základnu na 37 členů (o více než 10 za poslední rok),
  • - stala se často oslovovaným odborníkem pro novináře píšící o jazycích a souvisejících tématech,
  • - citovaná vprestižních médiích (MfDnes, Hospodářské noviny, E15, Respekt, Český rozhlas, Nova, a další)
  • - jednání sdruhou Asociací jazykových škol ČR (AJŠ) a snaha o větší spolupráci obou asociací,
  • - nové, přehlednější a modernější webové stránky www.ajsa.cz
  • - 2 výjezdní zasedání: říjen 2009 vHradci Králové a březen 2010 v Plzni

AJŠA se v dalším období svého fungování dále zaměří na:

• - rozšiřování členské základny,
  • - pravidelné setkávání svých členů,
  • - výměnu informací a nových výukových metod,
  • - aktivní snahu změnit DPH vztahující se kvýuce cizích jazyků,
  • - aktivní spolupráci sAJŠ.

AJŠA ASOCIACE JAZYKOVÝCH ŠKOL A AGENTUR ČR, O.S., IČ 27000125, je nezisková organizace, jejíž členskou základnu tvoří v současné době 37 členských společností z celé ČR.

AJŠA vznikla registrací u ministerstva vnitra v roce 2005 jako dobrovolné sdružení jazykových škol a agentur s působností po celé České republice s cílem zdokonalovat jazykové vzdělání ve všech regionech země.

Spolu s řádným členstvím nabízí asociace tuzemským i zahraničním subjektům činným v oboru jazykového vzdělávání nebo v oborech navazujících (nakladatelství, školství, vzdělávání, IT technologie, cestovní ruch, poradenství, nadace aj.) i možnost přidruženého členství. Asociace hájí hospodářské a profesní zájmy členských škol a agentur a navazuje spolupráci s národními i mezinárodními profesními asociacemi, akademickými a vzdělávacími subjekty a dalšími ziskovými i neziskovými organizacemi v otázce rozvoje jazykového podnikání. AJŠA se také podílí na vzdělávacích programech a projektech EU a zajišťuje, resp. zprostředkovává poradenské služby pro své členy.

Více informací podá:

Petr Pasek, viceprezident Asociace, zodpovědný za styk s médii, e-mail: press@ajsa.cz, tel.: 777 758 631

Karla Bauerová, prezidentka Asociace, e-mail: prezident@ajsa.cz, tel.: 608 112 992

• Novinky

Glossa
    Spěváček
    Channel Crossings
    Slůně - svět jazyků, s.r.o.
    BOhemia Institut

Necertifikovaní členové